Omgaan met Ongewenst Gedrag

Incompany Training

Prijs: €695,00
Locatie: In overleg
Lengte: 1 dag
Tijdsduur: 8 uur
Niveau: MBO/HBO
Certificaat: 

Inschrijven

Doel
Het doel van de training “Omgaan met Ongewenst Gedrag” is deelnemers te voorzien van vaardigheden om effectief te reageren op ongewenst gedrag in professionele omgevingen, met nadruk op bewustwording, vroegtijdige signalering, effectieve communicatie en conflictbeheersing.

Doelgroep
De training “Omgaan met Ongewenst Gedrag” is bedoeld voor professionals op verschillende niveaus binnen organisaties, waaronder managers, teamleiders en medewerkers. Het richt zich op een breed publiek om ervoor te zorgen dat diverse functies binnen een organisatie effectief kunnen omgaan met ongewenst gedrag.

Beschrijving
Veel medewerkers van diverse organisaties worden geconfronteerd met ongewenst gedrag, variërend van weigerachtigheid en boosheid tot intimidatie, bedreigingen en agressie. Effectief omgaan met dergelijk gedrag vereist vaardigheden en inzichten. In de cursus ‘Omgaan met Ongewenst Gedrag’ leer je op een verstandige manier om te gaan met diverse vormen van ongewenst gedrag.

Programma
Het trainingsprogramma beslaat twee dagdelen. Tijdens het eerste deel bieden we praktische informatie, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Het communicatieproces;
 • Verbale en non-verbale communicatie;
 • Het inhouds- en betrekkingsniveau;
 • Conflicten;
 • Verschillende vormen van ongewenst gedrag (A-, B-, C- en D-gedrag);
 • Herkennen van alle vormen van ongewenst gedrag;
 • Effectief omgaan met alle vormen van ongewenst gedrag;
 • Verwerken van schokkende ervaringen.


In het tweede deel van de cursus gaan we praktijkoefeningen doen met behulp van voorbeelden uit de eigen werkpraktijk. Om de cursus zo effectief mogelijk te maken, worden deelnemers aangemoedigd om hun eigen praktijkvoorbeelden in te brengen. Tijdens dit deel wordt de docent ondersteund door een rollenspeler. De rollenspeler reageert op een logische en gevoelsmatige manier op het handelen van de deelnemers. Hij past zijn gedrag aan, toont gewenst gedrag bij correcte handelingen en geeft feedback. Aangezien de rollenspeler niet vooraf weet hoe de deelnemer zal reageren, staat het verloop van een rollenspel nooit vast. Daarnaast waarborgt de rollenspeler de veiligheid van de deelnemers door indien nodig het spel te stoppen en altijd positieve feedback te geven.

Toelatingseisen

 • MBO/HBO denkniveau
 • Er is geen specifieke vooropleiding nodig

Tijdsinvestering

 • De training duurt 1 dag
 • De deelname aan de lesdag is een tijdsinvestering van circa 8 uur voor de totale training

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze opleiding zelf geen studiemateriaal aan te schaffen.

Trainers

  Jan Groot

Contact

Vragen over deze of een andere training? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Marjolein Dommers

Jan Groot

Andere Trainingen

Verken onze diverse trainingen voor managers, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en meer door hier te klikken!

AanbodBekijk alle trainingen