NLP Master Practitioner

Prijs: €3.295,00
Locatie: In Twente
Lengte: 20 dagen
Tijdsduur: 168 uur (excl. certificatie)
Niveau: MBO/HBO
Certificaat: NLP Master Practitioner

Inschrijven

Doel
Het doel van de Master Practitioner opleiding is een verdere stap te zetten in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling met NLP. Je krijgt meer inzicht in de diepere drijfveren van mensen en leert NLP toepassen in professionele contexten zoals coaching, advisering en het werken met teams. Daarnaast ga je tijdens de NLP Master Practitioner op zoek naar jouw kern.

Doelgroep
De Master Practitioner opleiding richt zich op professionals, coaches en individuen die hun kennis en toepassing van NLP willen verdiepen.

Beschrijving
De Master Practitioner opleiding verdiept je bestaande kennis en vaardigheden en voegt nieuwe methoden toe, waardoor je een meester wordt in communicatie en gedragsverandering. In dit tweede jaar van de volledige NLP opleiding bereik je de kern van NLP en van jezelf, wat voor de meeste Practitioners als ‘de slagroom op de taart’ wordt ervaren.

We duiken gedetailleerder in de onbewuste processen en dieptestructuren in communicatie. Je leert verschillende denkstijlen herkennen, en we richten ons op de verborgen drijfveren van ons handelen, de motieven en onderliggende patronen. Op Masterniveau behandelen we onderwerpen als waarden, normen, onbewuste aannames, overtuigingen, identiteit en missie. Beliefs, emoties, tijdsaspecten en strategieën krijgen bewustwording en aandacht.

De structuur van betekenisverlening en de samenhang tussen oppervlakte- en dieptestructuur worden besproken, waardoor we de vaardigheden van de NLP Practitioner in een breder perspectief plaatsen.

Andere onderwerpen zijn verdieping van het werken met tijdsaspecten, effectief onderhandelen, werken met vooronderstellingen, verwachtingen en presentatievaardigheden. Nieuw geleerde denkpatronen worden geanalyseerd op hun toepassing in sociale, relationele en professionele situaties.

Metaprogramma’s komen aan bod en hun gebruik in diverse situaties, zoals het samenstellen en aansturen van teams, sollicitatie- en intakegesprekken, en het begeleiden van groepen in onderwijs, management en trainingssituaties.

Een essentieel onderdeel van de opleiding is het modelleringsproces, waarbij je meesterschap van anderen in kaart brengt en leert toepassen in je eigen context.

Programma
De Master Practitioner opleiding behandelt in grote lijnen de volgende onderwerpen:

 • Metaprogramma’s: Denkprogramma’s die onze observeerbare filters, processen en referentiekaders bepalen, waardoor je begrijpt hoe je functioneert.
 • Criteria: Verdieping in waarden en normen, inclusief de hiërarchie ervan. Onderwerpen zijn onder andere de hiërarchie van normen en waarden en de waardensystematiek (opvragen, kalibreren, verhelderen, toepassen en wijzigen).
 • Overtuigingen: Onderzoek naar welke overtuigingen je hebt, welke je nodig hebt en welke niet meer dienstbaar zijn. Hierbij komen kernovertuigingen en overtuigingssystemen aan bod (ontdekken, installeren, toepassen, verfijnen en veranderen).
 • Structuur van emoties: Analyse van de verandering, structuur, relaties en beheersing van emoties.
 • Tijdlijnen: Ontdekking, generatie, gebruik en verandering van tijdlijnen, met technieken zoals re-imprinting beliefs en compelling future.
 • Modellering: Het in kaart brengen van vaardigheden en capaciteiten met als doel deze te kunnen kopiëren.
 • Verdieping van practitionerstof op verschillende onderdelen, waaronder taalpatronen, strategieën, logische niveaus en submodaliteiten.

Toelatingseisen
Om deel te nemen aan de Master Practitioner opleiding dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 • Afgeronde NLP Practitioneropleiding: Je moet in het bezit zijn van een NLP Practitioner certificaat, uitgegeven door een nationaal of internationaal erkende NLP-organisatie (lid van NVNLP);
 • MBO/HBO denkniveau: Je hebt een denkniveau op MBO/HBO-niveau.

 

Tijdsinvestering
Deelname aan de lesdagen vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 168 uur voor de volledige training. De dagopleiding bestaat uit 10 blokken van 2 dagen. Voor de gehele NLP Master Practitioner schatten wij de benodigde uren voor zelfstudie en het maken van een opdracht in op 100 uur.

Daarnaast wordt verwacht dat je deelneemt aan (regionale) oefengroepen om de stof te oefenen. Hiervoor zijn minimaal 12 dagdelen van 3 uur gereserveerd, wat in totaal 36 uur omvat. De lesdagen starten om 9:15 uur en eindigen rond 17:30 uur.

Locatie
De training wordt gehouden in Twente, Overijssel en Gelderland. De exacte locatie wordt bepaald in overleg, met aandacht voor de woonplaatsen van de deelnemers. Deze zorgvuldig gekozen locaties bieden een groene, natuurlijke, kleinschalige en idyllische omgeving om jouw periode van persoonlijke en zakelijke groei onvergetelijk te maken!

Studiematerialen
Voor deze opleiding hoef je zelf geen studiemateriaal aan te schaffen. Je ontvangt het lesmateriaal in een map van deHOMME.

Certificatie en toetsing

 • Je sluit de NLP Master Practitioner opleiding af met een schriftelijke test en een modelleeropdracht. Deze test bestaat uit theoretische vragen, inzicht vragen en parate kennis vragen. Van het theoretische gedeelte is het nodig dat je 75% goed beantwoordt.
 • Bij het met goed gevolg afsluiten van de geteste onderdelen ontvangt je het certificaat “Master Practitioner in NLP’’ met een kwaliteitslabel van ons instituut en een kwaliteitslabel van de Nederlandse Vereniging voor NLP. Bij onvoldoende integratie van de stof ontvang je een certificaat zonder labels, bij wijze van deelname.
 • Indien je de schriftelijke toets of de praktijktoets niet hebt gehaald, kun je deze nog een keer herhalen.

Het certificaat ontvang je als je:

 • De opleiding volledig hebt betaald of een regeling hebt getroffen.
 • Minimaal 80% van de trainingsdagen aanwezig bent geweest.
 • Minimaal 75% van het theoretische gedeelte goed beantwoordt.
 • De praktische opdracht flexibel en zorgvuldig uitvoert, volgens de vormvoorwaarden.

Locatie
Deze opleiding vindt plaats in ons trainingscentrum in Oud Ootmarsum.

Kosten

 • 3.295 euro excl. 21% btw
 • Inclusief studiemateriaal, lunch, koffie en thee.

Betaling in termijnen is mogelijk, neem hiervoor contact met ons op. *Voor gespreide betaling geldt een extra administratiekost van 50,00 euro. *Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.

Trainers

  Adriana Adriaanse

  Arianne Scholtz

Contact

Vragen over deze of een andere training? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Marjolein Dommers

Jan Groot

Andere Trainingen

Verken onze diverse trainingen voor managers, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en meer door hier te klikken!

AanbodBekijk alle trainingen